Gullblyanten

Estatia Resort: Quality Spa & Resort Norefjell

Quality Spa & Resort Norefjell

Tittel Quality Spa & Resort Norefjell
Kategori Grafisk design - Retail / B2C / pakninger
Byrå NORD DDB OSL
Kunde Estatia Resort
Produkt
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk Mars 2009

Estatia Resort utvikler og eier unike resorter i Norge og Sverige der rekreasjon, sport og velvære står i fokus. Estatia Resort ønsket å bruke design for å skape et konseptuelt og helhetlig uttrykk for hotellet på Norefjell. I konkurransen om hotellgjester og for å bli ledende i kurs- og konferansemarkedet, ønsket man å dyrke et sterkt designkonsept integrert i interiøret i møte med de ulike målgruppene. En unik identitet skulle befestes og kommunisere på mange ulike flater som krevde mye research og oppfølging vs materialvalg og teknisk produksjon, som også var endel av vårt oppdrag.
Tanken var at konseptet skulle visualisere og kommunisere byggherrens visjon “unike omgivelser gir opplevelser for livet”. Gjennom å bruke design, skape identitet og konsept forankret i “fornyet tradisjon” fremstår hotellet og oppdragsgiver med et unikt produkt i markedet som skiller seg ut i forhold til konkurrentene.
Målet har vært å skape et formuttrykk som er rocka og sakralt – et uttrykk og statement om fornyet tradisjon. Dette er ikke et “designhotell”, men et hotell som forhåpentligvis har fått en tøff og vakker personlighet gjennom bevisst bruk av design. Vi ønsket å befeste orginalitet, skape noe gjennomført uten å være påtrengende. Mønstringene bidrar til en helhetlig identitet. Inspirasjon fra den norske lusekofta, lokalt dyreliv og natur reflekteres i en rekke spesialdesignede møbler, lamper, headboards, servise og utsmykning av fellesområder. Man kommer i “saueflokk når en skal på kurs/konferanse…” Dette ble utgangspunktet for at vi portretterte dyr fra bondegården nettopp her. Foto er brukt som utsmykning m/detaljer til design for stofftrekk, rokokkostoler, headboards, lampeskjermer, skiltprogram mm. Fjellvettreglene er hugget inn i sten/benyttes på skiltprogram. Design av jerndører er laget med utgangspunkt i et lokalt tre i Krødsherad kommune.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director, Designer & Illustratør Gina Rose
Designer & Illustratør Pål Bjørneby
Interiørarkitekt Vigdis A. Bergh
Fotograf Ole Walter Jacobsen

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet