Gullblyanten

TV-Aksjonen Røde Kors: 25kvm Syria

25kvm Syria

Tittel 25kvm Syria
Kategori Håndverk
Byrå T/A POL
Kunde TV-Aksjonen Røde Kors
Produkt TV-aksjonen Røde Kors
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk Oktober 2016

Det er ikke lett å gi nordmenn en følelse av hvordan det er å leve i krig - og praktisk talt umulig å la dem føle det på kroppen. Men med IKEA på laget, ønsket vi og TV-aksjonen Røde Kors å prøve. Med en installasjon som lot besøkende oppleve hvor viktig det er at hjelpen kommer helt frem.

Blant hipsterhulen på 38 m2 og hytta på 56 m2 bygget vi opp 25m2 Syria på IKEA Slependen. Leiligheten var basert på det virkelige hjemmet til Rana og familien hennes utenfor Damaskus. Som millioner av andre har de søkt tilflukt i en uferdig blokk uten vann, varme eller vinduer.

Målet var å gjenskape leiligheten så troverdig som mulig - fra lekablokkene som utgjør veggene, til stoffrestene Rana bruker å fyre med. IKEAs ikoniske formspråk ble fulgt til punkt og prikke - fra prislapper på møblene, til tapetene utenpå leiligheten. Slik ble kontrasten total - fra vårt trygge varehus til en krigssone. Et ekte syrisk hjem - på stedet der alle nordmenn går for å planlegge sine egne.

På hver eneste lapp fortalte vi hvordan du kan hjelpe: Enten som bøssebærer ( i forkant av aksjonsdagen) eller som giver. (I dagene etter aksjonen)

Bidragsytere

Rolle Navn
Reklamebyrå POL
Art Director Snorre Martinsen
Tekstforfatter Maja Folgerø
Konsulent Monika Augustsson
Prosjektleder Ina Egelandsdal
Ansvarlig hos kunde Guri B. Sanders
Ansvarlig hos kunde Maren Bleskestad
Grafisk Design Andrea Engum
Grafisk Design Christian Solemsli Lauritzen
Grafisk Design Ole Jakob Bøe Skattum
Producer Tone Bøygard
Producer Ulla Hennig
Scenograf Astrid Sætren

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet