Gullblyanten

What's Brewing AS: What's Brewing

What's Brewing

Tittel What's Brewing
Kategori Håndverk
Byrå Melvær&Co
Kunde What's Brewing AS
Produkt Visuell identitet
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk Oktober 2016
URL http://whatsbrewing.no/

Bakgrunn:
Håndverksølfestivalen What’s Brewing i Stavanger selger de fleste billettene i Oslo. Derfor ønsket festivalen å fokusere de lokale ølnerdene og festivaldeltakerne og på den måten skape mer lokal oppmerksomhet, deltakelse og stolthet.

Ønske:
Samtidig var det et ønske om fortsatt å kommunisere frekt, med snert og med ”attitude”.

Løsning:
Vi tok fotos av lokale (og samtykkende) ølnerder på festen under billettslippet og fikk en illustratør til å lage karikaturer av dem.

Resultatet ble et typegalleri – Geekypedia – bestående av overdrevne og fargerike illustrasjoner som passer til den lekne logotypen til festivalen og som deltakerne ville kjenne seg igjen i. Alle andre kunne glede seg over kule tegninger som gav en smakebit av stemningen og festivalens uhøytidelige personlighet.

I tillegg til ordinær markedsføring satte plakater og stickers med illustrasjonene sitt preg på Stavanger sentrum i ren geriljastil. De ble også brukt på sosiale medier og standard festivalartikler som T skjorter og tote bags.

Resultat:
Utsolgt festival. Synlighet og stor oppmerksomhet i bybildet. Dessuten ble de karikerte personene så begeistret for illustrasjonene at mange faktisk bruker dem aktivt som profilbilder i sosiale medier.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Andreas Melvær
Tekstforfatter Handsome Dave
Konsulent Dag Andreas Olsen
Skriftdesigner Sun Helen Isdahl Kalvenes
Ansvarlig hos kunde Per Arne Alstad
Illustrasjon Frode Skaren

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet