Gullblyanten

Oljedirektoratet (OD) og Olje- og energidepartementet (OED): Sokkelbiblioteket

Sokkelbiblioteket

Tittel Sokkelbiblioteket
Kategori Utendørs/Omgivelser
Byrå procontra
Kunde Oljedirektoratet (OD) og Olje- og energidepartementet (OED)
Produkt Retail- og utstillingsdesign
Innrykket i media ONS August 2016
Dato/tid for innrykk ONS August 2016
URL https://vimeo.com/200987738

ONS (Offshore Northern Seas) er verdens nest største oljemesse. På oljemessa er det mer enn 1200 utstillere fra 40 land, og stor kamp om oppmerksomheten. Teknologitunge og futuristiske stander preger oljemessen.

Vi fikk i oppgave å markedsføre Oljedirektoratet (OD) og Olje- og energidepartementet (OED)”, som kunnskapsbank for bransjen og som samfunnsansvarlig forvalter av Norges ressurser. Få land deler sokkel-kunnskapen som vi gjør, informasjonen ligger åpent på norskpetroleum.no. Dette gjør norsk sokkel attraktiv for utenlandske selskap som vurderer aktivitet i Norge.

Idé
Den norske kontinentalsokkelen heter “The Norwegian Continental Shelf” på engelsk.
Vi vred det til “The Norwegian Continental Shelves”, spilte på ODs rolle som Norges oljesokkel-bibliotek og kunnskapsbank.

Vi omgjorde norskpetroleum.no til et fysisk ærverdig bibliotek, med bokhyller helt opp til taket, Chesterfield-møbler og klassisk inventar. Der innsikten og erfaringene man har opparbeidet seg siden oljealderens begynnelse fantes blant 3547 ekte oljerelaterte bøker i hyllene, lånt fra Stavanger bibliotek. I tillegg laget vi bøker som skulle representere framtiden. Vi designet smussomslag som antyder forskning som ennå er ugjort, og konsesjonsrunder vi ikke er kommet til ennå. Innfelte skjermer i bokhyllene viste digitaliseringen av sokkelinformasjonen.

Den “historiske” og klassiske innredningen harmonerer godt med sokkel-kunnskapen som strekker seg langt tilbake i tid. Kontrasten til de minimalistiske standene rundt var iøynefallende, både i idé, utseende og verdibudskap. Standen ble kåret til beste store stand blant 1241 utstillere.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Anita Brekke
Art Director Jone Johannessen
Tekstforfatter Morten Aamodt
Tekstforfatter Sigrun Sætrevik
Konsulent Rune Langemyhr
Prosjektleder Rune Langemyhr
Fotograf Arne Bru Haug
Produksjonsbyrå Austvoll Trevare
Produksjonsbyrå Helge Steinnes
Produksjonsbyrå Rogaland Teater
Produksjonsbyrå Sølvberget, Stavanger bibliotek

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet