Gullblyanten

Sentralen: Sentralen

Sentralen

Tittel Sentralen
Kategori Identitet
Byrå Metric
Kunde Sentralen
Produkt Identitet
Innrykket i media mars 2016
Dato/tid for innrykk mars 2016
URL http://sentralen.no/

Sentralen er Oslos nye scene og landets største verksted for kreative krefter innen kultur og innovasjon.
Norges eldste sparebankbygg skapt om til et unikt hus med seks scener for kulturopplevelser. Sentralen er i tillegg arbeidsted for over 350 mennesker som produserer kulturuttrykk eller jobber med å finne nye løsninger på utfordringer i samfunnet.

Oslo Sparebank var Norges første sparebank, grunnlagt i 1822 under navnet Christiania Sparebank. Banken skiftet navn i 1926, etter at Kristiania skiftet navn til Oslo.

Identiteten har tatt utgangspunkt i særegenhetene fra den gamle logoen (1930) og videreutviklet det til en komplett identitet bestående av navnetrekk, display font og en tekst font i fire vekter. Den omfattende vektingen på det typografiske var viktig for kun løse de betydelige behovene for wayfinding.

Bygningen som nå utgjør Sentralen var opprinnelig to sammenhengende bygninger. Byggene er blitt åpnet opp og koblet sammen. Henrik Nissens bankbygg i Øvre Slottsgate 3 markerer et stilskifte i norsk arkitektur der elementer fra nyrenessansen blandes med klare nasjonalromantiske ideer. 
Identiteten og det tilhørende skiltsystemet er et viktig element for å koble de to bygningene sammen til en helhetlig identitet. I tillegg til å være linken mellom det historiske og det moderne.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Metric
Prosjektleder Metric
Kreativ leder Metric
Skriftdesigner Ellmer Stefan
Grafisk Design Metric

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet