Gullblyanten

Next Sport: Daniel Franck identitet

Daniel Franck identitet

Tittel Daniel Franck identitet
Kategori Grafisk design - profilprogrammer
Byrå Torgeir Hjetland
Kunde Next Sport
Produkt
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk

Bakgrunn og målsetting for oppdraget/arbeidet: Identiteten skal skape de riktige assosiasjonene til merkevaren og personen Daniel Franck. Det er mange som kjenner han fra hans tid som aktiv eller gjennom mediadekningen av kjendis-Norge. Disse forventningene/relasjonene må imøtekommes og utfordres.

Klærne, identitet og ulike tiltak er rettet mot ski-, snowboard- og skateinteresserte.

Konsept/idé til grunn for arbeidet: Formuttrykket refererer til punk- og rockebevegelsens uttrykksformer på 80-tallet, da Daniel startet som aktiv utøver. På den tiden ble punk og rock assosiert med skate-, surf- og snowboardkulturen. Promoteringsmateriell for disse kulturene bar ofte preg av at de var hjemmelaget. Ved å bruke de samme hjelpemidlene i dag, som kopimaskin, saks, lim, skrivemaskin og håndtegninger, får du et autentisk, røft uttrykk som gjenspeiler Daniels personlighet.

Kolleksjonsboken skal skape de riktige assosiasjonene til merkevaren. Omslag er trukket med restlageret fra klesproduksjonen slik at hver bok blir unik. Den skal være en upretensiøs minnebok.

Merkevaren leker med de etablerte normene for identitetsbygging. De ulike variantene av logoen og det illustrative uttrykket representerer identiteten. Den skal skapes gjennom et helhetlig stil,- og formuttrykk. Identiteten spiller på de ulike kulturelle indikatorer som målgruppen kjenner og identifiserer seg med.

Spesielle rammebetingelser: Merkevaren er en utfordrer blant aktører innenfor sport- og fritidsklær. Den skal være en del av rebellkulturen i skate-, ski og snowboardmiljøet. De som kjøper klærne, og dermed blir kjent med merkevaren, skal føle seg spesielle og eksklusive. Hovedmålgruppen er gutter og jenter i alderen 20-30 år.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Daniel Franck
Art Director Torgeir Hjetland
Prosjektleder Ingvild Langenes
Fotoassistent Christina Ulriksen
Fotograf Marcel Leliënhof
Grafisk Design Torgeir Hjetland
Illustrasjon Torgeir Hjetland

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet