Gullblyanten

Tine SA: Tinemelk Kløver

Tinemelk Kløver

Tittel Tinemelk Kløver
Kategori Pakningsdesign
Byrå Cretalux
Kunde Tine SA
Produkt Tinemelk
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk 29.08 - 13.11.2016

Bakgrunn
Tine eies av mere enn 14000 norske melkebønder. Denne samvirketanken er nå over 150 år gammel, og den viser seg i det åpne, norske kulturlandskapet og ved at Tinemelk kanskje er verdens fineste melk. 

Kløveren, som er en av kuas godbiter er også i sin firebladsform et symbol for hell og lykke. Den har også vært symbolet for melk- og meierisamvirket i nesten 100 år. Da melkekartongen ble introdusert på 60-tallet ble kløveren brukt for å gi kartongen en tydelig meieriidentitet. 

Løsning
Da vi fikk utfordringen med å styrke Tinemelkens visuelle egenart valgte vi å gjeninnføre kløveren som det samlende kjennetegn og symbol for melkens opphav. Kløveren har lang historie og er et svært relevant symbol for Tinemelk, ikke minst som et nostalgisk minne.  

Melkekløverkartongene ble utviklet for høsten 2016 i to versjoner. Kløveren ble rentegnet og satt inn i en ny og oppdatert regi, i tråd med Tinemelks overordnede produktidentitet. Dette var viktig for at kløveren og melken skulle fremstå aktuell og frisk, og ikke peke bakover. 

Begge versjoner ble designet med en frodig fargepalett med varierende nyanser innenfor hver melketype. På den måten ble det skapt assosiasjoner til høstens fargerikhet. Kløvermønsteret er satt opp i en stram regi for å understreke de høye kvalitetskravene som ligger i Tines gener, helt fra melkebonden til frokostbordet. 

I den andre versjonen av designet gikk kløverne rundt kartongens hjørner. I melkehyllene, der kartongene står side om side, dannet dette hele kløverblomster, og ikke minst et sterkt og interessevekkende fjernsignal. 

Bidragsytere

Rolle Navn
Konsulent Line Støtvig
Prosjektleder Bente Lund-Hansen
Kreativ leder Bjørn Rybakken
Produksjonsleder Reidar Oksavik
Ansvarlig hos kunde Carmela Telaranta, Konsulent grafisk design
Ansvarlig hos kunde Hege Fjereide, Merkevaresjef Kategori Drikke
Ansvarlig hos kunde Linn Heidi Lunde, Markedssjef Tine Markedskategorier
Ansvarlig hos kunde Regina Øvergaard, Konsulent grafisk design

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet