Gullblyanten

Operasjon Dagsverk: Du kan redde Colombia!

Du kan redde Colombia!

Tittel Du kan redde Colombia!
Kategori Håndverk
Byrå Anorak
Kunde Operasjon Dagsverk
Produkt Informasjonskampanje
Innrykket i media Facebook og Spotify
Dato/tid for innrykk 17.10.2016
URL https://goo.gl/DAlt4e

Operasjon Dagsverk (OD) er en solidaritetsaksjon der norsk skoleungdom jobber en skoledag, for å samle inn penger til et veldedig formål.

Utfordringen er ikke å få ungdommen til å jobbe, men å skape engasjement rundt de alvorlige sakene elevene faktisk jobber for. Årets tema var: en tryggere fremtid for ungdommen i Colombia.

Mange har snudd cap’n 180 grader for å snakke ungdommens språk, men blitt avkledd og avslørt i stedet. Det hjelper heller ikke at det er lærerne som skal formidle dette budskapet inn i klasserommene.

Vi brukte denne utfordringen som en innsikt i idéarbeidet og hentet inn artisten Emil The Duke til å snakke for oss. Han laget en raff og tankevekkende solidarisk banger, akkompagnert av en musikkvideo spekket med referanser som “kidsa” “digger”.

Låta og videoen har blitt spilt av i Spotify, og sett på Facebook, over 150.000 ganger. Samt blitt vist frem i tusenvis av norske klasserom. Kampanjen har fått flere visninger og skapt større engasjement enn noen OD-kampanjer tidligere, og beviser en gang for alle at ungdom ikke hører på lærere. De hører på rap.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Jens Bjørklund
Art Director Kasper Amundsen Tuvnes
Tekstforfatter Øistein Markus Holm
Konsulent Rune Roalsvig
Prosjektleder Ellen Sørnes Hilleren
Artist Emile The Duke/Aasen
Musikprodusent Øyvind Basmo
Ansvarlig hos kunde Olav Bjelland Brekke
Ansvarlig hos kunde Trond Tveit
Filmfotograf Jørgen Klüver
Regissør Aron Eskeland

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet