Gullblyanten

VG: TAPERSYMFONIEN

TAPERSYMFONIEN

Tittel TAPERSYMFONIEN
Kategori Stunt/Event
Byrå SMFB
Kunde VG
Produkt Spons
Innrykket i media VGTV, facebook
Dato/tid for innrykk Mai 2016
URL http://entries.no/VG/tapersymfonien/

Etter en lang periode med tap og en mislykka EM-kvalik var interessen for landslaget i fotball på et bunnivå. Én av hovedsponsorene, VG, utfordret oss til å skape ny blest rundt lagets neste kamp mot EM-klare Island på Ullevål.

Etter mye utspekulert tankearbeid, bestemte vi oss for å lage en annerledes fotballsang, som kun skal fremføres hvis Norge taper. En ”tapersymfoni” som håner laget og som er så vond å høre på at den kan drive hvem som helst til vanvidd. Vi leide inn to av Norges beste komponister som fikk 6 uker til å komponere verdens verste musikkstykke.
Mye av tiden gikk med til eksperimenter i lydstudio for å finne de riktige komponentene og balansen for at alt det grusomme samtidig skulle fenge nok til å sette seg på hjernen.

Hele prosessen ble grundig dokumentert, og Norges Fotballforbund sørget for at vi fikk tilgang på landslagsspillerne underveis. På denne måten kunne vi bygge opp presset på spillerne ved å sette de grundig inn i prosjektet. NFF gikk også med på at Tapersymfonien skulle fremføres over anlegget på Ullevål umiddelbart etter kampen ved et eventuelt tap, samt på spillerbanketten samme kveld.

Da Tapersymfonien var ferdigstilt ble den trykket i ett eksemplar, og endelig var alt klart for eventets store klimaks: Norge mot Island.

Bidragsytere

Rolle Navn
Reklamebyrå SMFB
Konsulent Lasse Polmar
Prosjektleder Vibeke Wiedswang
kreatør Alexander Gjersøe
Grafisk design / Motion Arnar Halldorsson
Kreatør Hans Magne Ekre
kreatør Hans Martin Rønneseth
Komponist Raymond Enoksen / Dreamscores
Ansvarlig hos kunde Anja Palmer Skagestad
Ansvarlig hos kunde Camilla Grund
Ansvarlig hos kunde Hanan Jahr
Ansvarlig hos kunde Vjollca Moazzem
Produksjonsbyrå Mexiko Media
Regissør Jens Bull

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet