Gullblyanten

Bareksten Spirits: Bareksten

Bareksten

Tittel Bareksten
Kategori Pakningsdesign
Byrå KIND
Kunde Bareksten Spirits
Produkt Botanisk brennevin
Innrykket i media Pakning
Dato/tid for innrykk September 2016
URL http://barekstenspirits.com/

Bareksten er kjent som grunnleggeren av Det Norske Brenneri, der han utviklet blant annet Arvesølvet, Harahorn Gin og Eiktyrne (Norges første whisky). Han er en tidligere norsk bartendermester. Han har en bred erfaring fra barindustrien, både i Norge og utlandet, og han har jobbet for merker som Macallan Whisky og Famous Grouse. Nå er Stig Bareksten sjefsdestillitør og daglig leder for Oss Craft Distillery, hvor han også produsere den nye Bareksten-serien.

Ønsket var å fange essensen av Bareksten, samt den norske håndverksspirt-industrien. Flasken og identiteten skulle representere essensen av Norge, inspirert av de dype mørke skoger og de mytiske ånder innenfor. Løsningen er utformet med en matt svart flaske, hvor illustrasjoner av skog strekker seg rundt den mørke flasken. Etiketten er inspirert av enkelheten fra gamle norske botaniske etiketter. Barekstens visuelle identitet representerer det mystiske og de stadig voksende grenene fra skogen; sett i logotypen og ambigrammet av en "B" i logo symbolet.

Det resulterende designet og konsept er et klart differensierbart fra dagens konkurrenter i det norske markedet. Bareksten Botanisk Gin er essensen av norsk håndverksspirt.

barekstenspirits.com

Bidragsytere

Rolle Navn
Tekstforfatter Lee Meredith
Kreativ leder Tom Emil Olsen
Fotograf Christoffer Meyer
Grafisk Design Carl Bugge
Grafisk Design Emil Olsen
Grafisk Design Knut Harald Longva
Grafisk Design Torje Moen Holm
Illustrasjon Johannes Blomgren

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet