Gullblyanten

VG: TAPERSYMFONIEN

TAPERSYMFONIEN

Tittel TAPERSYMFONIEN
Kategori Integrert
Byrå SMFB
Kunde VG
Produkt Spons
Innrykket i media VGTV, Facebook
Dato/tid for innrykk mai 2016
URL http://entries.no/VG/tapersymfonien/

VG er en av hovedsponsorene for landslaget i fotball. Verdien av dette sponsoratet er knyttet tett opp til de sportslige resultatene.
Da vi begynte å jobbe med VG var interessen for landslaget på bunn etter en mislykket EM-kvalik og mange tap. Vi fikk derfor i oppgave å gjøre noe som kunne skape blest omkring lagets neste kamp mot EM-klare Island.
Etter mye utspekulert tankearbeid, bestemte vi oss for å lage en annerledes fotballsang, som kun skulle fremføres hvis Norge taper. En ”tapersymfoni” som håner laget og som er så vond å høre på at den kan drive hvem som helst til vanvidd. Vi leide inn to av Norges beste komponister som fikk 6 uker til å komponere verdens verste musikkstykke. Dette elementet er selve kjernen i kampanjen, som alle andre aktiviteter springer ut fra.
Og mye av tiden gikk med til eksperimenter i lydstudio for å finne de riktige komponentene og balansen for at alt det grusomme samtidig skulle fenge nok til å sette seg på hjernen.

Hele prosessen ble grundig dokumentert, og kjørt som en Web-TV-serie, samt bannere og sosiale medier. Norges Fotballforbund sørget for at vi fikk tilgang på landslagsspillerne underveis. På denne måten kunne vi bygge opp presset på spillerne ved å sette de grundig inn i prosjektet. NFF gikk også med på at Tapersymfonien skulle fremføres over anlegget på Ullevål umiddelbart etter kampen ved et eventuelt tap, samt på spillerbanketten samme kveld.

Noen få dager før kampen mot Island var Tapersymfonien ferdig og ble trykket i ett eksemplar. Vi beklager at juryen må høre den.

Bidragsytere

Rolle Navn
Konsulent Lasse Polmar
Prosjektleder Vibeke Wiedswang
Kreatør Alexander Gjersøe
Motion Graphics / grafisk design Arnar Halldorsson
Kreatør Hans Magne Ekre
Kreatør Hans Martin Rønneseth
Komponist Raymond Enoksen / Dreamscores
Ansvarlig hos kunde Anja Palmer Skagestad
Ansvarlig hos kunde Camilla Grund
Ansvarlig hos kunde Hanan jahr
Ansvarlig hos kunde Vjollca Moazzem
Produksjonsbyrå Mexico Media
Regissør Jens Bull

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet