Gullblyanten

Nordic Choice Hotels: Oslo starts here

Oslo starts here

Tittel Oslo starts here
Kategori Print
Byrå Dinamo
Kunde Nordic Choice Hotels
Produkt Hotel Comfort Karl Johan
Innrykket i media Adshel, boards og avis
Dato/tid for innrykk 14.03.16 - 03.04.16

Oppgaven var å lage en utendørskampanje som fortalte Oslos tilreisende at Comfort Hotel åpnet på Karl Johan. Sentral plassering var viktigste salgspoeng. Formålet var å få så mange gjester som mulig. Målgruppen var definert som «tilreisende som er unge til sinns». Hotellet er rimelig og har urban profil. Men ikke alene i prisklassen eller området, ei heller best utstyrt. Flere konkurrenter i nærheten (Quality, First Scandic), er minst like rimelige og tilbyr fasiliteter som kaffebar, badstue, renseri og SPA-avdeling. Comfort er Nordic Choice Hotels urbane konsept, med sentrale, moderne hotell, strippet for slike tilbud.

Vår løsning var å ikke snakke om hotellet i det hele tatt. Men heller trekke frem og anbefale kafeene, lunsjstedene, barbererne og blomsterhandlerne, som ligger rett i nærheten. Autentiske Oslo-steder som turister ikke finner frem til. Vi inngikk samarbeid med åtte nøye utvalgte, lokale næringsdrivende. Disse kalte vi våre egne tjenester, og løftet dem frem på boards, fra sentralstasjonen og opp mot hotellet. Slik demonstrerte vi fordelene som beliggenheten til Comfort Karl Johan gir gjestene. Vi fikk også langt mer å skryte av enn konkurrentene, som solgte sine kvadratmeter og fasiliteter, mens vi annonserte med Oslos mange tilbud.

Kvantitative resultater:
Fullbooket hotell ved åpningen.

Kvalitative resultater:
«Kampanjen har vært en rettesnor for oss på hvordan vi kommuniserer og hvordan vi tenker, når vi jobber med markedsføring og setter aktiviteter» - Robert Holan, Hotelldirektør
.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Hanne Martinsen
Tekstforfatter Henrik Berg Slang
Konsulent Heidi Holm
Konsulent Henning Brikt Andersen
Prosjektleder Melinda Johnsen
AD-assistent Katrine Kjenne
Kreativ ressurs Simen Grankel
Fotograf Lars Petter Pettersen
Grafisk Design Ida Ekroll
Webutvikling Ronny Boysen

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet