Gullblyanten

Mondelez Norge / Freia: The Ultimate Ego Challenge

The Ultimate Ego Challenge

Tittel The Ultimate Ego Challenge
Kategori Håndverk
Byrå SMFB
Kunde Mondelez Norge / Freia
Produkt Freia stykksaker (sjokoladebarer og ruller)
Innrykket i media Online video, utendørs og blogger.
Dato/tid for innrykk Uke 13-20, 2016

Våren 2016 ønsket Freia en kampanje som evnet å sette fokus på såkalte stykksaker, også kjent som sjokoladebarer og -ruller.

Dette viste seg å være åtte sjokolader som er ganske forskjellige.

Derfor prøvde vi å finne én ting de hadde til felles. Fellesnevneren er at størrelsen på sjokoladene gjør at de best nytes alene.

Løsningen ble en aktivitet, som med glimt i øyet, skulle engasjere folk til å sette seg selv og egen personlighet i sentrum. Både i den engasjerende delen av kampanjen, der folk kunne ta en personlighetstest og få svaret gjennom en film fra en lifestyle-coach, og ikke minst den svært narsissistiske premien som var en 1:1 statue av seg selv laget i 100% Freia Melkesjokolade.

Fremstillingen av en slik statue viste seg å være et møysommelig stykke arbeid. Og en del mer krevende enn produksjonen av en alminnelig sjokoladenisse. Blant annet var det et krav at statuen skulle fremstilles maskinelt (altså ikke for hånd på vanlig "skulptørvis") for å møte krav til sterile forhold og matsikkerhet. Freia måtte nemlig gå god for at statuen kunne spises. Konditorer, ingeniører og spesialister fra Freia møttes flere ganger på fabrikken på Rodeløkka for å gjøre tester, og måtte kalkulere inn faktorer som transportsikkerhet, egenvekt for at statuen skulle holde seg selv oppreist til temperatur- og lagringsforhold. I tillegg til kravet om en så nøyaktig som mulig gjengivelse av vinneren.
For å få til dette ble det siste innen 3D-scanning, 100+ DSLR kamera, tatt i bruk. Deretter ble det utviklet en støpeform i matsikker silikon som gir stabile og temperatur-regulerte forhold under støping og transport.

Bidragsytere

Rolle Navn
Reklamebyrå SMFB
Art Director Per Erik Jarl
Tekstforfatter Christian Hygen
Konsulent Beathe Stangeland Eide
Konsulent Torstein Drogseth
Prosjektleder Vibeke Wiedswang
Motion designer Arnar Halldorsson
Digital produsent Christoffer Lorang Dahl
Designingeniør sjokoladestatue Liam Woolley
Motion designer Sverrir Brynjolfsson
Ansvarlig hos kunde Marthe Leistad
Ansvarlig hos kunde Monica Paulsen Ygre
Grafisk Design Magnus Snickars
Grafisk Design Sondre Hårstad
Produksjonsbyrå Pivot

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet