Gullblyanten

reMarkable: reMarkable

reMarkable

Tittel reMarkable
Kategori Håndverk
Byrå ANTI INC
Kunde reMarkable
Produkt UI-design for E-paper nettbrett
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk 09.2017 –
URL https://remarkable.com/

PROSJEKTBESKRIVELSE
Norskproduserte reMarkable har revolusjonert E-papir nettbrett-kategorien ved å minimere forsinkelsen mellom pennen og papirskjermen. I motsetning til vanlige digitale skjermer bruker E-papir ikke RGB med baklys, men fysiske blekkpartikler og reflekterer lys på samme måte som vanlig papir. Teknologien har klare begrensinger: skjermen har ingen farger og må i tillegg ‘refreshes’ med jevne mellomrom for å hindre ghosting. Sony og andre store aktører har lenge hatt E-tegnebrett, men forsinkelsen mellom pen og papir har alltid vært for stor til å skape en naturlig tegne-/skriveopplevelse. Det eksisterer derfor ingen etablerte normer for UI-design i kategorien. Oppdraget vårt var å skape et unikt og identitetsskapende UI-design for produktet.

KONSEPT OG VALG AV LØSNINGER
Vår hovedmålsetting var å la teknologiens svakheter bli en fordel og identitetsbærer. Vi valgte å jobbe utelukkende med harde grafiske former og unngå alle gråtoner. Ikke bare fordi nyanser i grått er tyngre å behandle for hardwaren, men mest fordi vi ikke ville gi innrykk av at reMarkable skulle kunne sammenliknes med iPad Pro i brukeropplevelse. Produktet er for folk som elsker å tegne og notere på papir og det er papiropplevelsen produktet må knyttes mot. Alle ikoner er spesialdesignet og brukergrensesnittet er utviklet for å gi en lett og oversiktlig brukeropplevelse – og samtidig skape en tydelig produktidentitet. Designuttrykket er også gjennomført på reMarkables mobil- og nettleser-apper for å skape en helhetlig brukeropplevelse.

RELEVANTE RAMMEBETINGELSER
Hele brukergrensesnittet ble utviklet og testet kontinuerlig i samarbeid med reMarkable under utviklingen av selve produktet.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Kjell Ekhorn
Art Director Mats Herding Solberg
Prosjektleder Cristina Engum
Interaksjonsdesign Dan Robert Ekrem
Interaksjonsdesign David McInnes
Strategisk rådgiver Heidi Wilhelmsen
Produkteier Magnus Haug Wanberg
Interaksjonsdesign Maren Helle
UI design Thomas Johanssen
Grafisk Design Magnus Henriksen
Webutvikling Henrik Hartz
Webutvikling Jens Bache-Wiig
Webutvikling Marius Bugge Monsen
Webutvikling Martin Sandsmark
Webutvikling Patrick Brataas
Webutvikling Victor Sandstad

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet