Gullblyanten

Geelmuyden Kiese: Hvem kidnappet Hans Geelmuyden

Hvem kidnappet Hans Geelmuyden

Tittel Hvem kidnappet Hans Geelmuyden
Kategori Håndverk
Byrå Geelmuyden Kiese
Kunde Geelmuyden Kiese
Produkt Rekrutteringskampanje
Innrykket i media Messer og skolebesøk
Dato/tid for innrykk September-Oktober 2017
URL https://makeshift.no/hkhgom

Geelmuyden Kiese har vokst fra et PR-byrå til et integrert kommunikasjonshus; halvparten av GKs ansatte er i dag spesialister på digital og visuell kommunikasjon. Så hvordan vise frem bredden i GKs fagfelt for våre internship-kandidater?

Ideen var å la kandidatene løse en gåte i et digitalt univers levert av GK:

Hans Geelmuydens innlegg i samfunnsdebatten skaper alltid temperatur. Så når Geelmuyden blir meldt savnet, hvem står da bak? Er det Knut Arild Hareide, Kristin Skogen Lund eller Karpe Diem?

I «Hvem kidnappet Hans Geelmuyden?» kommer spilleren inn i et film noir-kontorlandskap. Det er to dager siden Geelmuyden ble meldt savnet, og politiet er i villrede. Det er opp til spilleren å løse gåten. For å lykkes må man vise nysgjerrighet, kreativitet og kløkt.

«Hvem kidnappet Hans Geelmuyden?» er en homage til point-and-click spill som Monkey Island og Myst. Målet nås ved å utforske rom, finne ledetråder og løse gåter. Spillet skulle brukes på karrieredager og skolebesøk, og var derfor nødt til å være så kortfattet at hver elev kunne fullføre, men samtidig skape en interesse for det GK gjør.

Spillet ble en stor hit på karrieredagene, og vinnerne fikk en ekstra sjanse til å vise seg frem før internship-rekrutteringen.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Per Øyvind Weum
Tekstforfatter Runar Wiksnes
Tekstforfatter Silje I. C. Andersen
Prosjektleder Runar Wiksnes
Utvikler Bjørn Salte
Utvikler Torstein Raabye
Illustrasjon Magnus Lunde Engen

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet