Gullblyanten

Naturhistorisk Museum: The Trashed Exhibition

The Trashed Exhibition

Tittel The Trashed Exhibition
Kategori Brings DM-pris
Byrå Kitchen/ NewWork
Kunde Naturhistorisk Museum
Produkt
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk 1. oktober 2017 til 1. april 2018

The Trashed Exhibition

Folk flest vet at plast er et av verdens største miljøproblemer, utfordringen er å få dem til å bry seg nok til å gjøre noe med situasjonen.

De som kanskje har størst innflytelse når det kommer til naturen, er de som representerer fremtiden. De som skal arve våre problemer. Derfor ønsket vi å finne en arena der barn og unge kan lære om naturen og hvor problemet ikke er mulig å ignorere.
 
Over 100.000 barn kommer til Naturhistorisk museum hvert år for å se dyr og norsk natur i skjønn forening. Utstillingen fra 1970 er ikonisk og har ikke vært endret siden den gang.
 
Sammen med Naturvernforbundet og Naturhistorisk museum, valgte vi å oppdatere utstillingen til slik det ser ut i naturen i dag ved å forsøple dem med ekte plastsøppel.
 
Plast funnet langs strender og i skog og mark ble fryst ned og klargjort slik at det ikke skulle skade de skjøre dioramaene.
 
Så laget vi et aktivitetshefte slik at barna skulle gå på plastjakt og lære mer om problemene som plast i naturen skaper. Håpet er å opplyse neste generasjon, slik at man i fremtiden kun vil oppleve plast i naturen på et museum. 

Og ikke minst: Naturhistorisk Museum i Oslo hadde det høyeste besøket på ni år i 2018.

Bidragsytere

Rolle Navn
Art Director Kjetill Nybø
Tekstforfatter Anders Arnoldsen Holm
Tekstforfatter Gry Sagvolden
Konsulent Hans Moe
Prosjektleder Marianne Lund
Ansvarlig hos kunde Karenina Kriszat
Ansvarlig hos kunde Martin Ødegård
Grafisk Design Caroline Weseth

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet