Gullblyanten

Store Naa Siderkompani ved Eirik Nå Aga: 57/2 Store Naa Siderkompani

57/2 Store Naa Siderkompani

Tittel 57/2 Store Naa Siderkompani
Kategori Pakningsdesign
Byrå Dinamo AS
Kunde Store Naa Siderkompani ved Eirik Nå Aga
Produkt Eplesider fra Hardanger
Innrykket i media
Dato/tid for innrykk

Gården Store Nå ligger i Sørfjorden i Hardanger. Her bor odelsgutten Eirik Nå Aga som er niende generasjon eplebonde. I 2018 startet han egen siderproduksjon og etablerte Store Naa Siderkompani sammen med de tre generasjonene Nå Aga som bor på gården i dag.

Både navn og visuell identitet er direkte knyttet til gården og dens historie. Store Naa er den opprinnelige skrivemåten funnet i jordebøkene. Gårds- og bruksnummeret, 57/2, har gitt navn til produktet. Familiens egne beretninger, besteforeldres fotoalbum, kirke- og jordebøker, grunnbøker, kart, arkivet fra driften og elementer fra håndarbeid er samlet og oversatt til visuelle verktøy.

Navnet på selskapet, Store Naa Siderkompani, peker på gården og storfamilien der, mens symbolet i logoen hinter om Hardangersøm og er en stilisert illustrasjon av Sør-Fjorden med sine bratte fjellsider og blanke fjord.

Frakturskriften brukt til tekstlige visuelle elementer er en nytolkning av en historisk avislogo fra stedet, men konstruert med rette vinkler som i hardangersøm.

Resultatet er et produkt med et tydelig fjernsignal som er lett å gjenkjenne i Vimonopolets hyller. Samtidig som den rike verktøykassen, med sine historier og detaljer, gir Eirik mye å snakke om i møte med kunder på matfestivaler eller gårdsutsalg.

Bidragsytere

Rolle Navn
Konsept- og designutvikling Rikke Hatlo
Konsept- og designutvikling Tonje Jæger

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet