Gullblyanten

McDonald's: Blås i plast

Blås i plast

Tittel Blås i plast
Kategori Pakningsdesign
Byrå NORD DDB OSL
Kunde McDonald's
Produkt
Innrykket i media TV2, FB, IG, YouTube, OLV
Dato/tid for innrykk Mars/april
URL http://ddbvisning.com/plastcase/

Plastsugerør har blitt selve symbolet på at store aktører som McDonald’s suger når det kommer til å bekjempe forurensing. Da McDonald’s erstattet sine plastsugerør med helt nedbrytbare sugerør, gjorde vi de gamle sugerørene om til et symbol på det motsatte: For fra og med nå blåser McDonald’s i plast.

Men for å blåse i plast, trengte vi noe plast å blåse i. Så i god klimaånd resirkulerte vi de nå ubrukelige plastsugerørene, og smeltet de om til en blokkfløyte - Norges kanskje mest kjente og minst kjære blåseinstrument.

Hver fløytedel ble nøysomt utformet i 3D, før vi freste ut støpeformer i aluminium, kappet opp de gamle sugerørene og matet de inn i en manuell støpemaskin. Der ble plasten presset og senere dyttet inn i støpeformene, før den unike blokkfløyten var klar. Fløytens futeral er også ganske unikt, for det er laget av de samme sugerørenes innpakningspapir - naturlig nok.

Og ytterst på tuppen av et skjær på Vestlandet, overrakte vi blokkfløyten til Norges dyktigste fløytist, Sigurd Ofsdal, som fikk æren av å rive opp futteralet som man river opp et sugerør, og blåse startsignalet for plastreduksjon i McDonald’s.

(Klikk på lenken vedlagt for å se mer av prosjektet.)

Bidragsytere

Rolle Navn
Prosjektleder Silje Linge
Rådgiver Aleksander Hetland
Utvikler Alexander Solbakken
Fløytemaker Eivind Stoud Platou
Kreatør Fredrik Omre
Kreatør Joachim Bjørndahl
Motion Morten Vikanes
Kreatør Thomas Eltvik
Kreatør Torstein Skogedal
Ansvarlig hos kunde Mari Husby
Filmfotograf Sigurd Neby
Producer Cyril Boije
Regissør Sebastian Knutsen

Videoer, bilder og filer

Diskuter arbeidet